Back to All Events

Tulen synty

Universitetets solennitetssal (Unionsgatan 34, 2 vån.), lör 10.11.2018 kl. 17

Artister:

Ylioppilaskunnan Soittajat, dirigent Jutta Seppinen
Ylioppilaskunnan Laulajat, dirigent Severi Ollinen
Akademiska Sångföreningen, dirigent Kari Turunen
Akademiska Damkören Lyran, dirigent Jutta Seppinen


Biljetter: 30/15 € (normal/studerande)
Biljetter kan köpas av de uppträdande eller via lippu.fi.
Programblad ingår i priset.

En symfoniorkester, en damkör och två manskörer bjuder i denna storkonsert tillsammans och enskilt på det bästa ur den musikaliska studentkulturen. Studentkårens 150-årsjubileum firas i glad stämning i den festliga miljön i universitets solennitetssal.

Kvällens program erbjuder smakbitar ur musikkorporationernas breda repertoar: det utlovas glad operett, nordiska stämningar, effektfull orkestermusik, modern körsång och klassisk finsk musik från sekelskiftet.

Välkommen!

Längd ca 1 h. Ingen paus. Konserten speakas på finska och svenska.

Ylioppilaskunnan soittajat är en fullstor symfoniorkester med nästan 100 musiker. Orkestern kan anses vara en omedelbar efterföljare till Akademiska Kapellet som grundades 1747. Sålunda för YS vidare en 250-årig akademisk orkestertradition.

Ylioppilaskunnan laulajat, grundad 1883, är en nationell institution. Finlands äldsta finskspråkiga kör är en given del av Finlands historia och körmusikens framtid.

Akademiska Sångföreningen, eller Akademen vänner emellan, är en ambitiös svenskspråkig studentmanskör. Grundad 1838 är Akademen Finlands äldsta levande kör, som i år firar 180-årsjubileum.

Lyran, grundad 1946, är en högklassig och modern damkör med rötterna i finlandssvenska traditioner. Lyran är i dag en av Finlands främsta damkörer, med sikte på att föra in den finländska damkörsmusiken och den nordiska klangen på nya fräscha spår.

Mer information

Earlier Event: November 10
HUS150-festivalens lönnmördarspel
Later Event: November 10
Club Porthan