Back to All Events

FLORA 2018

FLORA 2018
9.5.2018 kl. 16–20
Haartmansgatan 3

I år firar vi universitetsgemenskapens årliga vårfest i Haartman-institutet på campus Mejlans (Haartmansgatan 3) och i Valborgsparken onsdagen den 9 maj kl. 16–20. 

En del av festprogrammet ordnas ett stenkast från institutet i Valborgsparken. De som anmält sig till fakultetspromenaderna får också bekanta sig med campus Mejlans övriga lokaler. Observera att de första fakultetspromenaderna startar redan kl. 14.30! Du kan anmäla dig separat fram till den 9 maj kl. 10 här.

Årets festtema är hälsa och välbefinnande, som verkligen syns i programutbudet. Slappna av i Unisports meditationsrum, förbättra dina hälsokunskaper i medicinstudenternas kunskapsverkstad och delta i LSK-idrottsklubbarnas fotbolls- och snowboardkontroller.

Delta också i Akateemiset kasvintuottajats workshop och pyssla en egen blomma till Floradagens ära. I Valborgsparken kan du hälsa på djuren från Rehndahls djurgård. HUS evenemangsutskott ordnar utomhusspel.

Mat och dryck finns i Haartman-institutet. Till Unicafés festmeny bjuder vi på viner utvalda av LKS vinklubb, Viikki Brewing Societys unika HUS150-öl och Kopeda rf:s alkoholfria förfriskningar och cupcakes. Glöm inte Resonanssi rf:s glasservering!

För den levande musiken står Savolainen osakuntas orkester SOSSu, LKS kör Uvula Aurea och DJ Hermanni. På scenen hålls också vårtal.

På evenemanget säljs eleganta Flora 2018-halarmärken, och du kan posera för ett foto framför HUS150 och Helsingfors universitet -väggen.

På festområdet finns guider i blå västar och skyltning.

ANMÄLA DIG TILL FLORA 2018 HÄR (Fullbokat)
 

FLORA2018

Program:

Fakultetspromenader – kl. 14.30–16.00

Anmäl dig separat senast den 9 maj kl. 10 här.
 

Haartman-institutet (Haartmansgatan 3) – kl. 16–20

Program

Unisport: Handledd meditation
Haartman-institutet
Hitta feststämningen och slappna av med Unisports handledda meditation kl. 16.30–18. Meditationsstuderna är tre, kl. 16.30, 17 och 17.30. Anmälan sker på plats vid anmälningsstället. Vi går till meditationen från anmälningsstället 15 minuter på förhand. Varje grupp rymmer de 25 först anmälda.

Akateemiset kasvintuottajat: Blomsterverkstad
Haartman-institutet
Blommor hör till Floradagen – bind en egen knapphålsblomma i vår workshop från och med kl. 16! Workshoppen pågår så länge blommorna räcker.

Musik och tal

Öppningstal
Haartman-institutet
På Haartman-institutets scen talar HUS presidium och styrelse, rektor Jukka Kola och Medicinska fakultetens dekanus Risto Renkonen från och med kl. 17.

LKS Uvula Aurea: Köruppträdande
Haartman-institutet
Medicine kandidaternas kör Uvula Aurea uppträder på Haartman-institutets scen kl. 17.30.

SOSSu: Livemusik
Haartman-institutet
SOSSu är Savolainen osakuntas orkester och består av både savolaxare och savolaxsinnade. Orkestern kan du se och uppleva på Haartman-institutets scen efter kl. 19.

DJ Hermanni: Musik
Haartman-institutet
DJ Hermanni underhåller gästerna på Haartman-institutets scen kl. 16–20 mellan de övriga programpunkterna.

Servering

Unicafé: Festmeny
Haartman-institutet
Unicafé Mejlans har trollat fram en festmeny som håller gästerna mätta och belåtna. Vi bjuder på läckra pitabröd, coleslaw, orientalisk nudel-grönsakssallad och smoothies.

Kopeda rf: Mocktail- och cupcakebar
Haartman-institutet
Hushållspedagogikstudenternas ämnesförening öppnar en mocktailbar som bjuder på fräscha alkoholfria drinkar och cupcakes från kl. 16.

Resonanssi rf: Glasservering
Haartman-institutet
Krön din Floradag med en mjukglass på Resonanssi rf:s glasservering från kl. 16.

LKS vinklubb: Vinbar
Haartman-institutet
Den här gången är det LKS vinklubb som svarar för vinsortimentet på Floradagen.

Viikki Brewing Society: HUS150-öl
Haartman-institutet
För HUS 150-årsjubileum har Viikki Brewing Society utvecklat en sour ale med nyanser av hallon och sura körsbär.
 

Valborgsparken – kl. 16–19

Kompleksi rf: Rehndahls ambulerande djurgård
Valborgsparken
Kompleksi rf har ordnat ett besök från Rehndahls djurgård med får, kaniner, höns och en hund som du kan klappa och beundra i Valborgsparken kl. 16–19.

HUS evenemangsutskott Humu: Utomhusspel
Valborgsparken
Spela mölkky, jättejenga och andra avkopplande utomhusspel med HUS evenemangsutskott Humu i Valborgsparken kl. 16–19.

LKS Curvatura: Slalombacke
Valborgsparken
LKS utförsåkningsklubb Curvaturan låter dig testa snowboarding i en backe med konstsnö i majsolen kl. 16–19.

LKS FC Hallux: Fotboll
Valborgsparken
Här kombineras fotboll och medicin med originella regler! Valborgsparken kl. 16–19.
 

Floras natt efterfest

Fakultetsorganisationerna på Mejlans Campus Kompleksi, LKS och HLKS arrangerar tillsammans Floras natt - det efterpartiet för Floras dag. Festen kommer vara på Apollo Live Club (Mannerheimvägen 16). Dörrarna till Apollo öppnas klockan 22 och festen fortsätter fram till klockan 4.
 

Klädkoden är vårig vardagsklädsel. Om du vill kan du ta på dig studentmössan.

#flora2018
#hus150

 

Floradagens rundtur i Campus Mejlans och Brunakärr

HUS VR Lab
Virtuell verklighet kommer med stormsteg även inom sjuk- och hälsovården. Den här rundturen tar dig till laboratoriet för virtuell eller förstärkt verklighet, där du kan testa skräddarsydda tillämpningar för rehabilitering av patienter, operationer och avbildning. Gruppstorleken är max 6 personer. Rundturerna startar kl. 14.30 och 15.30 vid café Well i Terkko Health Hub, Haartmansgatan 4. Rundturen tar ca 50 minuter. Presentationen är på finska eller vid behov på engelska.

Campus Brunakärr
Har du besökt Campus Brunakärr? Nu har du chansen att få en inblick i vardagen för studenterna och lärarna i odontologi på en rundtur med simuleringsworkshop. Under rundturen får du bekanta dig med institutionens lokaler, från simulationslaboratoriet till muséet, och i träningsverkstaden får du bekanta dig med apparaturen.  Det ordnas två rundturer för max 20 personer. Rundturerna startar kl. 15 och 15.30 i nedre aulan på Mannerheimvägen 172. Presentationen är på finska och engelska.

Medicinska träningslaboratoriet Skilla
Har du alltid önskat att du hade full koll på luftvägarna? Eller att du kunde använda en defibrillator? På den här rundturen får du besöka träningslaboratoriet för medicine studerande, där blivande läkare tränar olika ingrepp och praktiska färdigheter innan de går vidare till kliniskt patientarbete. Du får också själv prova på hur det känns att öva i träningslaboratoriet. Presentationen är på finska, svenska och engelska. Rundturen tar ca 30 minuter. Rundturerna startar kl. 15 och 15.30 i Biomedicums entré framför hissarna, Haartmansgatan 8. Gruppstorleken är max 15 personer.

Institutet för molekylärmedicin i Finland (FIMM)
Vad är molekylärmedicin? Vad har det att göra med universitetets nya institut för livsvetenskaper, HiLIFE? På den här rundturen får du chansen att besöka Institutet för molekylärmedicin i Finland. Du får bl.a. se sekvenseringslaboratoriet, där man studerar genernas hemliga språk, och ta en titt på cellernas värld med ett virtuellt mikroskop. Presentationen är på finska eller engelska. Rundturen tar ca 30 minuter. Rundturerna startar kl. 15 och 15.30 vid campusträffpunkten i Biomedicums bottenvåning. Gruppstorleken är max 20 personer.

Earlier Event: May 1
Valborgsdagen
Later Event: May 24
Storsitsen