Back to All Events

HUS150 Sillis

  • Campus Gumtäkt 2 Gustaf Hällströms gata Helsingfors, 00560 Finland (map)
HYY150_SILLIS_FACEBOOK_EVENT_1920x1080.png

OTROLIG + HEJDLÖS + KUL + ÖVERRASKANDE + X = SILLIS?

HUS150 Sillis sammanför studenterna och alumnerna till en gemensam fest när HUS150-jubileumsveckoslutet kulminerar i Physicum på Campus Gumtäkt (Gustaf Hällströms gata 2). Dra på dig mjukisbyxor, djurkostym eller kör med partydressen hela veckoslutet och njut av en Sillig Chillis! Vi kör igång kl. 12 och fortsätter till kvällen. Är du en chillande mocktail-yogi eller en vildare pongspelare – eller en sillig dubbel? På Sillisen finns områden för alla tre, och på programmet finns helt säkert något för alla sillispersonligheter!

PROGRAM

På Sillscenen kröns Chillisstämningen av en huvudartist som tar avstamp från universitetssavannen och snabbt blivit ett stjärnskott inom finländsk rapmusik – Gasellit.

Sillisfirarna får också festa till Saattue DJ’s beats.

Chillområdet bjuder på avkopplande yoga, strategiska vilopauser i sömnrummet eller eskapism i filmrummet. En professionell massör från VALA Group Lounge och en fräsch saftbar piggar upp och löser muskelspänningar från föregående kväll.

Vilda området är din chans att testa dina färdigheter i klatschiga kvittervisor, dvs.  fågelkaraoke! Karaokesegern kan också bli din i Sillisens Singa-karaoke där du garanterat hittar alla dina favoritlåtar. Spelloungens konsolspel och givetvis studentklassikern beer pong lär också sätta fart på din Sillis.

Stämningen stiger till optimala temperaturer i den ångande Sillisbaljan och sillisbastun, så det lönar sig absolut att ta med sim- och bastugrejerna.

Smält sillen och smutta på en mocktail – Sillisen vore förstås ingenting utan mat och dryck, som levereras av våra läckra samarbetspartner Hoviruoka, Aitokaura och Baba’s food. På menyn står bland annat mocktails, baljhavrepizza, grönsaks- och köttpiroger, sallader, hummus, mellanmålskvarg och mjukglass, popcorn och sockervadd! OBS. Sillismenyn prioriterar det livsviktigaste, dvs. deltagarnas näringstillförsel, så ta med dig egna drycker om du vill ha bubbel eller något annat speciellt. Under sillisen ordnar vi en Skumpagarderob där dina drycker garanterat hålls i behåll, inom räckhåll och väl kylda.

Det finns mycket att uppleva på Sillisen, men glöm inte att föreviga ett oförglömligt HUS150-sillisögonblick vid Sillisens egen fotovägg – tillsammans med dina kompisar!

Festens officiella hashtagg är #hyy150sillis

BILJETTER

biljetter 15 €/st.

biljetter under evenamangsveckoslutet 24–25.11 20 €/st.

biljettpaket 10 st./120 €

Födelsedagsparty + Sillis 25 €/st.

Antalet biljettpaket är begränsat. Högst 5 paket per förening eller kompisgäng.

ALUMNER

8.10–25.11 biljetter 45€/st.

Genom att köpa en alumnbiljett står du för hälften av biljettpriset för en studerande.

Alumnbiljetterna kan köpas i Alumnföreningens alumnbutik. Anmälan är bindande.

OBS! Alla biljettyper finns i begränsat antal, så det gäller att vara snabb!

EVENEMANG PRINCIPERNA FÖR HUS FESTVECKOSLUT

På HUS festveckoslutevenemang råder nolltolerans mot alla former av trakasserier, rasism, mobbning och diskriminering. Vi vill att varendaste en deltagare kan delta i festen som sig själv och fira ett roligt veckoslut utan att känna sig otrygg. Genom att anmäla dig till HUS årsfestevenemang binder du dig till att följa HUS evenemangsprinciper och deltar i att skapa bra festfiilis för allihopa.

HUS evenemang principer

  • Bry dig om människorna omkring dig. Bry dig om hur de har det, hur de känner sig och hur dina ord och handlingar påverkar dem.

  • På HUS evenemang råder nolltolerans mot alla former av trakasserier, rasism, mobbning och diskriminering.

  • Respektera andras fysiska och psykiska integritet. Nej betyder nej. Trakassera ingen verbalt, med beröringar eller genom att stirra.

  • Om du bevittnar eller upplever osakligt beteende har du rätt att ingripa eller anmäla händelsen till evenemangets säkerhetskontakperson. Om du vill kan du också kontakta HUS trakasseriombud efter evenemanget.

  • Bidra med ditt agerande till en positiv atmosfär

TILLGÄNGLIGHET

Lokalen är tillgänglighetsanpassad.

Vid frågor eller önskemål angående utrymmets tillgänglighet kan du kontakta vuosijuhla@hyy.fi.

KONTAKTUPPGIFTER

Årsfestmarskalkarna Marika Tuominen och Elina Nieminen

vuosijuhla@hyy.fi

I SAMARBETE MED

Earlier Event: November 24
HUS150-födelsedagspartyt
Later Event: November 26
Framtiden skapas NU