Back to All Events

HUS 150:e årsfest


  • Vanha ylioppilastalo 3 Mannerheimvägen Helsingfors, 00100 Finland (map)

Varmt välkomna på den 150:e årsfesten för Studentkåren vid Helsingfors universitet!

Höjdpunkten på jubileumsåret HUS150 blir ett oförglömligt festveckoslut som inleds med en bordsfest på Gamla studenthuset lördagen den 24 november 2018.

Till jubileumsårets ära fyller vi hela huset med en akademisk bordsfest med sånger och oförglömligt program. Festen inleds med cocktail klockan 16.00. Festsupén serveras i Gamla studenthusets festsal, på festsalens läktare, i musiksalen och i galleriet kl. 17.30.

Efter bordsfesten och dansen fortsätter festen på The Circus med Födelsedagspartyt HUS150, jubileumsårets mest legendariska party som du helt enkelt inte kan missa. Födelsedagspartyt är öppet för alla HUS medlemmar från kl. 22. Biljettförsäljningen startar i oktober, stay tuned!

Veckoslutet kröns av en episk, hejdlös och fantastisk sillis söndagen den 25 november. Det blir god mat, musik, unikt program och härligt sällskap.

Festens officiella hashtagg: #hus150/#hyy150

ANMÄLNING FÖR BORDFESTEN

Anmälningstiden för bordsfesten började måndagen den 1 oktober kl. 15.00. Platserna till HUS Årfest fylldes i sekunder! Om du är på väntelistan, vänligen kontrollera din e-post. Platsen i kön ska frälsas inom 48 timmar från anmälan. 

Anmälan är bindande.

Genom att anmäla dig till HUS årsfestevenemang binder du dig till att följa HUS evenemangsprinciper och deltar i att skapa bra festfiilis för allihopa.

Supékortets pris: HUS medlemmar 105 €, övriga 125 €. VIP-paket för läktaren: 4 personer 600 €. Supékortet betalas i samband med anmälningen. Biljetten till födelsedagspartyt ingår i supékortets pris.

Biljettförsäljningen till födelsedagspartyt och sillisen börjar senare.

KLÄDSEL

På bordsfesten: Festdräkt, akademiska utmärkelse- och förtjänsttecken.

På födelsedagspartyt: Det du tycker passar för en födelsedagsfest – glittertröja, den lilla svarta eller kanske en frack.

På sillisen: Meddelas senare

EVENEMANG PRINCIPERNA FÖR HUS FESTVECKOSLUT

På HUS festveckoslutevenemang råder nolltolerans mot alla former av trakasserier, rasism, mobbning och diskriminering. Vi vill att varendaste en deltagare kan delta i festen som sig själv och fira ett roligt veckoslut utan att känna sig otrygg. Genom att anmäla dig till HUS årsfestevenemang binder du dig till att följa HUS evenemangsprinciper och deltar i att skapa bra festfiilis för allihopa.

HUS evenemang principer

  • Bry dig om människorna omkring dig. Bry dig om hur de har det, hur de känner sig och hur dina ord och handlingar påverkar dem.

  • På HUS evenemang råder nolltolerans mot alla former av trakasserier, rasism, mobbning och diskriminering.

  • Respektera andras fysiska och psykiska integritet. Nej betyder nej. Trakassera ingen verbalt, med beröringar eller genom att stirra.

  • Om du bevittnar eller upplever osakligt beteende har du rätt att ingripa eller anmäla händelsen till evenemangets säkerhetskontakperson. Om du vill kan du också kontakta HUS trakasseriombud efter evenemanget.

  • Bidra med ditt agerande till en positiv atmosfär

TILLGÄNGLIGHET

Gamla studenthuset är delvis tillgänglighetsanpassat. Det finns en tillgänglig ingång från Studentplatsen.

Lokalerna på första våningen är tillgänglighetsanpassade och årsfestens garderob finns där. Festlokalen har en tillgänglig och könsneutral toalett.

Vid frågor eller önskemål angående utrymmets tillgänglighet kan du kontakta vuosijuhla@hyy.fi.

KONTAKTUPPGIFTER

Årsfestmarskalkarna Marika Tuominen och Elina Nieminen

vuosijuhla@hyy.fi

I SAMARBETE MED

Earlier Event: November 21
FutureWorks
Later Event: November 24
HUS150-födelsedagspartyt